Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме в

...
Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме в
Коментари Харесай

5 фрази, с които манипулаторът подкопава вашата независимост

Безсилие, засегнатост, оскърбление, потиснатост, срам… Понякога всичките тези усеща преживяваме в отговор на видимо почтена забележка. По каква причина това се случва, изяснява Джексън Макензи, който е експерт по битка с операциите. Юмруците се свиват, кръвта нахлува в бузите, избиват сълзи и дишането става трудно… Какво се е случило? Та нали забележката, поради която всичко това се случва с нас, е била изцяло почтена, даже другарска? И упрекваме себе си още повече, тъй като не можем да разбираем своята реакция.

Струва ни се, че ние нямаме право на такива прекарвания. Но в случай че тази реакция се повтори, то имаме работа със злоумишлен манипулатор. Много постоянно подобен манипулатор се оказва умопобъркан. Човек, на чиито темперамент са присъщи нерешителност, самообладание, свирепост и жадност за власт над хората. Чувайки думата " умопобъркан ", на първо място ще си спомните за Ханибал Лектър или Тед Бънди, само че множеството психопати в последна сметка не правят насилия и не се намират в пандизите, а са измежду нас. Също по този начин е доста огромна вероятността средностатистическият наблюдаващ да ги одобри за изключително алтруистични и приятни.

Преди всичко психопатите са обществени хищници! Те употребяват обаянието си, с цел да получат от другите това, което желаят. Няма изключения. Те еднообразно безмилостно ще ловуват за членове на фамилията, другари, любовници и сътрудници. Те употребяват уменията си в региона на религията и политиката. Променят личността си, с цел да я създадат такава, каквато съгласно тях ще им се хареса. И това се получава. Много е евентуално да намирате ваш прочут психопат-манипулатор, за сензитивен и радушен и да изпитвате към него дълбока обвързаност, само че това ще е до момента в който той не се нуждае от нищо от вас. В момента, който се появи потребност от вас, държанието му ще стане такова, че да ви побърка. Манипулаторите първоначално ви слагат над всичко, превъзнасяйки вашия незабравим ярък темперамент, само че това не продължава дълго.

Ето няколко постоянно срещани изречения, които чувате от манипулатора, който се старае да подкопае вашата самостоятелност. Ако някой каже една, две от тях, това към момента не значи, че той безусловно е умопобъркан, само че такива изявления би трябвало да се преглеждат като мотив да преразгледате връзките си.

1. " На всичко придаваш прекомерно огромно значение "

 Разбира се, че има хора, които във всякаква обстановка виждат прекомерно доста скрита предумисъл. Има единствено един метод да разберете, дали в тази фраза има скрита операция, а точно да оцените в ретроспекция, до какъв брой опасенията ви са били основателни.

 Манипулаторите преднамерено вършат по този начин, че да ви принуждават да се почувствате на границата на параноята. Например флиртуват с някогашните си в обществените мрежи пред очите на всички, а в случай че ги попитате за това, те ще ви обвинят, че придавате прекомерно огромно значение на обстановката. След месец обаче се обяснява, че те в действителност са ви изневерили със същия този човек. Целта на манипулатора е да ви внуши подозрения в личната ви вътрешен глас. За задачата те непрекъснато ви подмятат разнообразни подмятания и ви карат да се притеснявате, с цел да могат след това да обвинят вас за тези терзания.

2. " Мразя драмите "

 Съвсем скоро ще разберете, че към тях има доста повече драми в сравнение с към всеки различен от вашите познати. Манипулаторите първоначално ще ви слагат над всички, превъзнасяйки вашия незабравим ярък темперамент. Но това няма да продължи дълго, тъй като тях всичко ги отегчава. Те са патологични лъжци, серийни мошеници и безконечните жертви. Съвсем скоро всичките тези качества стартират да изкачат на повърхността и да ви вкарват в една страшна неразбория.

 Манипулаторите преднамерено провеждат провокации и когато реагирате, те упрекват вас. Всеки път, когато вие изразите своето терзание или неодобрение, манипулаторът декларира, че това е същинска драма, която те ненавиждат, единствено и единствено на вас да ви стане неприятно от това, че реагирате на тяхното безобразно държание, а те това държание не желаят да трансформират.

3. " Ти си прекомерно чувствителен(а) "

 Манипулаторите провокират страсти в другите хора. Да, тъкмо това вършат! Заливайки ви с водопад от похвали и ласкателства, напълно скоро те престават да ви обръщат внимание, единствено с цел да видят по какъв начин ще реагирате и когато го извършите ще ви обвинят в прекомерна сензитивност или придирчивост. Те ще ви наскърбяват, ще ви унижават и ще ви подлагат на критика (обикновено на смешка и подигравателно), натискайки персоналните ви граници до момента в който не се възмутите. Тогава те ще извърнат предизвиканата реакция против вас, тъй че да изглеждате като луди. Манипулаторите са способни да създадат индивида безсилен и нерешителен и за това им е нужно единствено време.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР